Koken

De workshop koken geef ik aan kinderen vanaf 3 jaar. Met de kleintjes is het voornamelijk koud koken.

In mijn lessen wil ik de kinderen kennis laten maken met goed, liefst biologische, maar altijd vers klaargemaakte maaltijden. Soms hebben ze enkele ingredienten zelf gekweekt in hun eigen moestuin.

De maaltijden maken ze helemaal zelf klaar onder leiding van mij, en eten ze ook op. Ze leren nieuwe smaken (her)kennen en proeven. En omdat ze het eten zelf klaargemaakt hebben, zijn ze vaak reuze enthousiast ook al zijn het voor hen soms vreemde smaken.

Elk kind krijgt/maakt zijn eigen kookboekje dat ze steeds weer bijwerken met nieuwe recepten en kleine illustraties als de tijd het toelaat. De workshops koken zijn heel erg in trek zowel bij jongens als bij meisjes.

Voorafgaande aan het koken werken we vaak ook in de moestuin op diverse scholen. Op die manier leren we hoe je van een zaadje je eigen groeten kunt kweken. En dus later weer opeten.

Verder is koken is altijd een hobby van mij geweest. In een ver verleden heb ik in New York, een van de eerste zgn. Food Channels op tv opgericht en hiervoor de art-direction gedaan. Koken en eten op de beste plekken in de wereld zijn mijn favoriete bezigheden.