Bouw je eigen droomhuis

De kinderen krijgen als opdracht hun eigen droomhuis te maken. Eerst gaan ze schetsen op papier en dan krijgen ze ribkarton en allerlei leuke materialen om het huis op te sieren. Ze gaan dus vanuit een tweedimensionale tekening een driedimensionaal ding maken: een huis.

Dat is best moeilijk voor groep 3/4 en ook groep 4/5 moet uitgelegd krijgen dat je ook in het huis moet kunnen wonen. Dus dat het huis een volume heeft. Ik moedig ze aan om een huis te bedenken dat anders is dan alle andere huizen. Alles mag en kan in je fantasie. Dan krijgt het huis een dromerig zelfportret erop geschilderd, staat het huis op trappen of …krijgt het huis vleugels!

Dit project kan ik uitbreiden tot een groter project over architectuur. Bij obs Het Landje hebben 180 kinderen uit groep 1 en 2 droomhuisjes gemaakt uit karton: knippen, plakken, tekenen en schilderen (Fotograferen en kleien kan ook een onderdeel vormen). Enkele huisjes zijn in het NAI tentoongesteld in het kader van het Architectuur Project waaraan 6 basisscholen in Rotterdam meededen.