N O V E M B E R  2 0 1 4

Radio 1, De Ochtend, Minimaatschappij: Kralingen

http://www.radio1.nl/De Minimaatschappij: Kralingen


J A N U A R I  2 0 1 4

Radio 1, De Ochtend, Minimaatschappij: Kralingen

http://www.radio1.nl/item/176151-Minimaatschappij:%20Kralingen%20deel%205.html


O K T O B E R  2 0 1 2

Sterren op het doek


Simone Kleinsma kiest míjn werk in het tv-programma ‘Sterren op het doek’ en neemt het mee naar huis! Het is een monotypie, een grafische techniek gemaakt op papier. (Bekijk de online versie van het tv programma met interviews door Hanneke Groenteman http://www.omroepmax.nl/televisie/sterren-op-het-doek.)

De werken van de twee andere kunstenaars uit het programma zijn op de veiling http://www.wiebiedtermeer.nl te zien en te koop. Het hoogste bod gaat naar de stichting WSPA, World Society for the Protection of Animals (http://www.wspa.nl).

Loréne Bourguignon maakt portretten in opdracht: http://lorenebourguignon.wix.com/portret-in-opdracht.
Voor informatie mail: lorene.bourguignon@online.nl of bel (010) 452 1046 of 06 133 80 633.

‘Scribble Self-portraits’ op Facebook

Vanaf 1 oktober 2012 ben ik begonnen met het maken van zelfportretten op mijn iPad. Daarna zet ik ze op Facebook.


S E P T E M B E R  2 0 1 2

Sterren op het doek

In juli dit jaar werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan het tv-programma ‘Sterren op het doek’. Ik stemde toe en nu is het zover: met twee andere kunstenaars schilder ik Simone Kleinsma! Bekend van tv en theater speelde zij in talloze musicals van Joop van den Ende Theaterproducties.

Tijdens de eerste tv-opnames in het Beatrix Theater in Utrecht heb ik eerst schetsen gemaakt en veel foto’s genomen met de iPad. Op het ogenblik ben ik lekker bezig in het atelier om het portret af te maken. De tv-crew is inmiddels langs geweest en heeft in het atelier opnames gemaakt.

De uitzending van ‘Sterren op het Doek’ is op 9 oktober 2012, Ned 2, om ongeveer 20.15 uur.

In het najaar van 2012 worden er zeven BN-ers geportretteerd, t.w. André van Duin, Job Cohen, Rita Reys, Jeroen Krabbé, Ilse DeLange, Simone Kleinsma en Joost Prinsen. Voor een introductie van het tv-programma zie: http://www.omroepmax.nl/televisie/sterren-op-het-doek/over-sterren-op-het-doek


J A N U A R I  2 0 1 2

Uitgave

Meegedaan aan De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2012. Mijn pagina: 7 juni 2012.
Deze kalender toont op fiks formaat (29,7 × 34 cm, bijna drie kilo zwaar) elke dag het werk van een hedendaagse Rotterdamse kunstenaar. Deze bijzondere kunstkalender biedt een podium aan 365 gerenommeerde én aanstormende Rotterdamse kunstenaars, designers, grafisch vormgevers, modeontwerpers, fotografen en architecten. Hij geeft op een originele manier een overzicht van hedendaagse Rotterdamse kunstenaars en hun werk. Door zijn afwijkende maat en eigentijdse inhoud is de kalender een musthave. Interessant voor de kunstliefhebber, maar ook voor de Rotterdammer die zich wil laten verrassen door het veelzijdige aanbod van de lokale kunsten.
http://www.groterotterdamsekunstkalender.nl/

Tentoonstelling


Mijn lievelingswerk van Gerhard Richter (mijn grote inspirator) in het ‘echt’ gezien in de Tate Modern in London! ’Gerhard Richter, Panorama’ een prachtige overzichtstentoonstelling gewijd aan zijn 80-ste verjaardag.